Oszlop, oszloptalp, oszlopfő

Több mint stukkó! Díszítés és funkció egyben!

Ön webáruházunkban többet kap mint egy stukkóléc, egy rendszert, beépítésre kész komplett stukkóelemeket kap a pénzéért.

Ebben a videóban megmutatjuk, hogyan és miben segítik termékeink Önt kültéri stukkódíszítési tervei megvalósításában:

  • ötleteket meríthet, tervezhet szabadon
  • biztos lehet a kivitelezés végeredményben, az Ön tervei valósulnak meg
  • időt takarít meg a kivitelezés során, a beépítésre kész előregyártott elemekkel
  • pénzt takarít meg, miközben elkerüli a helyszíni barkácsolást

Most kérem nézze meg a videót és hasznosítsa mind azt az előnyt amit termékeink biztosítanak Önnek!

Oszlop, oszloptalp, oszlopfő

Ma is csodáljuk a ión, dór és korinthoszi oszlopokat. Fantasztikus erőt sugallnak, ahogy tartják a rájuk nehezedő terhet, akár több emeletet is! Az oszlopok megérdemlik a tisztelet, emeljük ki és díszítsük őket gondosan.

A videóhoz hanganyag is társul. Kérem, hallgassa végig!

Oszlop stukkódíszítése oszlop burkolat, oszlopfő, oszloptalp beépítésével

 

Ismerje meg az épületdíszítés azon területét, melyek az oszlopok stukkózásával foglalkozik. Számba vettünk minden olyan szükséges és hasznos információt Önnek, amire szüksége lehet az oszlopdekoráció megtervezéséhez és kivitelezéséhez. Legyen szó meglévő oszlop díszítéséről vagy egy új dekorációs oszlop építéséről, garantáltan megtalálja az Ön számára szükséges díszítőelemet.

Oszloptest, oszlopfő, oszloptalp szerepe az építészetben régen és napjainkban

Az oszlop három részre tagolható: oszlopfő, oszloptest, oszloptalp. Az építészet történelmében a három elem szoros kapcsolatban állt egymással, hiszen együtt alkották a teherhordó funkciót. Az oszlopfő az oszlopnak legfelső része, melyen közvetlenül az épület súlya nyugodott. Az építészetben, az oszlopfő alakjában és díszítésében az ellenállást kellett kifejeznie, ebből adódóan a különböző építészeti stílusok eltérő díszítésekkel, motívumokkal formálták meg. Az épület terhét az oszlopfő az oszloptestre helyezte át. Az oszlopláb, más néven oszloptalp az oszlop legalsó része, mely az oszlop test által közvetített súlyt a talajra terhelte és szétoszlatta.
Az oszlopok napjainkban is gyakori, kedvelt építészeti elemek, azonban az oszlopfő és oszloptalp szerepe mára esztétikai szerepet tölt be.

Oszlopfő

Oszlopfő, az oszlop koronája. Nem véletlen, hogy sokan az oszlop koronájaként nevezik, hiszen az oszlopfő adja meg az oszlop fő ékét, mely egyből magával ragadja, vonzza a tekintetet. Az oszlopfő beépítése nagyon gyors és jelentőségteljes feladat. Üzemünkben három különböző mintázattal készítünk oszlopfőket, melyek közül garantáltan megtalálja az Ön otthona stílusához leginkább illőt. Az oszlopfőket egy komplett oszlophoz két fél darabban kínáljuk, megkönnyítve ezzel a beépítés folyamatát. Oszlopfők méretét tekintve 13 cm-től 35 cm-es átmérőig gyártjuk szériatermékként, ebből adódóan Ön raktárkészletről gyorsan hozzájuthat a megrendelt oszlopfő díszítőeleméhez. Amennyiben az Ön oszlopa átmérője a szériatermékek mérethatárán kívülre esik, forduljon hozzánk bizalommal!

Kérem, tekintse meg oszlopfő kínálatunkat!

 

Oszlopfő OFK-2K

Barokk stílusjegyekkel megtervezett oszlopfő sokak kedvence. Nem meglepő, hiszen íves vonalaival és szögletes talpával magával ragadja, vonzza a tekintetet.

Oszlopfő OFK-K

Amennyiben az egyszerűség jellemzi otthonát, Önnek a klasszikus oszlopfő a legideálisabb választás. A klasszikus mintázatú oszlopfőt a mérsékelt, lágy rajzolat jellemzi, ezáltal szolid éke az oszlopoknak.

Oszlopfő OFM-K

A napjainkban elterjedt minimalista stílus kedvelőiről sem feledkeztünk meg. Legyen szó beltéri vagy kültéri oszlopfő választásáról, a kérgesített minimalista oszlopfő lépcsőzetes mintájával és letisztult eleganciával koronázza meg az oszlopokat.

Kérem, tekintse meg képgalériánkat! Díszítse Ön is oszlopait általunk gyártott oszlopfő segítségével!

Kérem, kattintson a képekre a nagyításhoz!

PILLÉR, OSZLOP BURKOLAT

Oszlop burkolat, kültéri és beltéri oszlopok burkolása

Miután kiválasztotta az Ön ízléséhez illő oszlopfőt, a következő lépés az oszlop burkolat választása. Az oszlop három fő alkotó eleme közül a legnagyobb felületet az oszloptest jelenti. Fontos tehát, hogy az oszlop igényes, szép borítást kapjon. A pillér burkolása céljából üzemünkben bordás és sima felületű oszlopburkolatokat is gyártunk. Az oszloptest burkolására szolgáló elemek negyed körcikkben kerülnek gyártásra, így Önnek egy kör pillér burkolására 4 db negyed oszlop burkolat szükséges. Az oszloptest burkolatokat 2 méteres hosszúságban gyártjuk, melyek könnyedén méretre vághatóak és amennyiben szükséges, toldhatóak.

Kérem, tekintse meg oszlop burkolat kínálatunkat!

Bordás felületű oszlop burkolat

A bordás felületű kérgesített oszlop burkolatot a görög oszloptestek mintázta ihlette.

Sima felületű oszlop burkolat

Sima felületű kérgesített oszlop burkolat a letisztult stílus kedvelőinek ajánljuk. Egyszerűségével teret enged az oszlopfőnek, hiszen a sima felület fókuszba helyezi az oszlopfőt.

Kérem, tekintse meg képgalériánkat! Díszítse Ön is oszlopait általunk gyártott oszlop burkolat segítségével!

Kérem, kattintson a képekre a nagyításhoz!

Oszloptalp

Üzemünkben három különböző mintázattal készítünk oszloptalpat, melyek közül garantáltan megtalálja az Ön otthona stílusához leginkább illőt. Az oszloptalpakat egy komplett oszlophoz két fél darabban kínáljuk, megkönnyítve ezzel a beépítés folyamatát. Oszloptalp méretét tekintve 13 cm-től 35 cm-es átmérőig gyártjuk szériatermékként, ebből adódóan Ön raktárkészletről gyorsan hozzájuthat a megrendelt oszloptalp díszítőeleméhez. Amennyiben az Ön oszlopa átmérője a szériatermékeink mérethatárain kívülre esik, forduljon hozzánk bizalommal!

Kérem, tekintse meg oszloptalp kínálatunkat!

Technikai rajz beltéri oszlopról és talpról

Oszloptalp OFK-2K

Barokk stílusjegyekkel megtervezett oszloptalp sokak kedvence. Nem meglepő, hiszen íves vonalaival és szögletes magasított talpával magával ragadja, vonzza a tekintetet.

Technikai rajz oszlopfők burkolásáról

Oszloptalp OFKK

Amennyiben az egyszerűség jellemzi otthonát, Önnek a klasszikus oszloptalp a legideálisabb választás. A klasszikus mintázatú oszloptalp a mérsékelt, lágy rajzolat jellemzi, ezáltal szolid éke az oszlopoknak.

Technikai rajz beltéri oszlopok burkolásáról

Oszloptalp OFMK

A napjainkban elterjedt minimalista stílus kedvelőiről sem feledkeztünk meg. Legyen szó beltéri vagy kültéri oszloptalp választásáról, a kérgesített minimalista oszloptalp lépcsőzetes mintájával és letisztult eleganciával díszíti az oszlopokat.

Kérem, tekintse meg képgalériánkat! Díszítse Ön is oszlopait általunk gyártott oszloptalp segítségével!

Kérem, kattintson a képekre a nagyításhoz!

Oszlop, oszloptalp, oszlopfő gyártása egyedi méretre!

Ön szeretne egyedi méretű vagy egyedi mintázatú oszlopokat díszíteni?

 

Ne feledje, mi stukkógyártók vagyunk és örömmel elkészítjük Önnek a megfelelő oszlop dekorációt!

Lépjen kapcsolatba ügyfélszolgálatunkkal itt. >

írjon nekünk info@bluedecor.hu

hívjon minket +36 76 506 864

Kérem, kattintson a képekre a nagyításért!

Kérem nézze meg oszlopainkat webshopunkban!